pl en

富久錦 FUKU-NISHIKI

browar sake FUKU-NISHIKI (KASAI, HYOGO, JAPAN)

 

“FUKU-NISHIKI” jest małym browarem na obszarze Kita Harima, miejscu pochodzenia najlepszego ryżu do sake w Japonii. Są jednym z niewielu browarów „poświęconych dla JUNMAI-SAKE”. Ich sake wykorzystuje wysokiej jakości ryż i wodę. Produkują niewielkie ilości alkoholu i w większości jest on spożywany lokalnie. Jest to główny powód, dla którego mimo bardzo dobrej jakości, nie jest ona powszechnie znana. Nie używają także najnowocześniejszej technologii. Tworzą swoje alkohole używając tradycyjnych metod, by móc jak najwięcej wydobyć ze składników. Używana tam naturalna metoda warzenia wymaga wiele czasu oraz wysiłku, natomiast tak wyprodukowane sake jest bardzo łagodne i wytworne. Fuku nishiki nazywane jest sake w stylu klasycznym.

FUKU-NISHIKI “HARIMAJI”

browar: Fuku-Nishiki

Półwytrawne sake o delikatnym aromacie, jedwabistej fakturze i delikatnym słodkawym posmaku pochodzący...

Szczegóły

FUKU-NISHIKI “BANSHU KOSHIKI”

browar: Fuku-Nishiki

Wykonane tradycyjnymi metodami (KIMOTO), które wymagają wiele pracy i są niezwykle czasochłonne. Posia...

Szczegóły

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny