pl en

来樂 RAIRAKU

browar sake IBARAKI-SHUZO (AKASHI HYOGO, JAPAN)

 

Miasto Akashi (prefektura Hyogo), gdzie browar IBARAKI SHUZO jest zlokalizowany, jest bardzo znanym miejscem produkcji sake. Zostało ono odkryte przez CEO HIKO SAKE pana Sakamoto, który podróżował po całej Japonii.

Tamtejsze browary są małe, skromne w produkcji i stawiają na jakość. Produkcja jest nadzorowana przez młodego browarnika pana MIKIHITO IBARAKIEGO.

Browar ten nazywany jest „Kwiatowym browarem”. Nazwa ta pochodzi od drożdży używanych przy warzeniu sake, które pochodzą z kwiatów. Używanie ich – jak mówi Akashi - może przynieść sake całkowicie nowy aromat. Ich alkohol ma nie za silny i bardzo elegancki zapach, bogaty smak i jest świetnie zbalansowany.

RAIRAKU “FUTAKUCHI ONNA”

browar: Rairaku

Posiada delikatny aromat, ogólnie lekki i wytrawny smak, świeży i czysty z delikatnym owocowym posmakiem pr...

Szczegóły

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny