pl en

GOZENSHU

sake browar TSUJI (KATSUYAMA, OKAYAMA, JAPONIA)

 

Browar Tsuji, który ostatnio może się pochwalić dużą popularnością, prowadzony jest przez rodzeństwo. Brat jest prezesem browaru, natomiast siostra jest głównym browarnikiem, co jest rzadkością, żeby kobieta obejmowała takie stanowisko. Browarnia wykorzystuje lokalny ryż z Okayamy Omachi, oraz metody browarnicze mające ponad 800letnią historię, zwane Bodai Moto.
Sake produkowane przez browarnię ma wykwintną paletę typową dla kobiecego stylu ważenia sake, w związku z użyciem ryżu Omachi zyskuje też bogaty smak. Dzięki metodzie Bodai moto natomiast zyskuje miękki i kremowy posmak.

Metoda Bodai Moto ma ponad 800 letnia tradycje, natomiast odzyskała popularność stosunkowo niedawno razem z tręndem „dążenia ku naturalności” jaki rozwija się w Japonii.

 

GOZENSHU “NINE”

browar: Gozenshu

GOZENSHU NINE jest robione z najwyższej klasy ryżu do sake zwanego Omachi.

Szczegóły

GOZENSHU “NIGORI”

browar: Gozenshu

Nigori to mniej filtrowane sake o mętnym, białym kolorze.

Szczegóły

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny