pl en

龍力 TATSURIKI

sake browar HONDA SHOTEN (HIMEJI, HYOGO, JAPONIA)

 

TATSURIKI tworzone przez browarnię o nazwie HONDA-SHOTEN jest marką specjalną w Japonii, sake Tatsuriki tworzone jest jedynie z ryży YAMADA-NISHIKI, czyli ryżu zwanego królem pośród innych rodzajów używanych do produkcji sake. Marka ta jest znana z bycia jedną z droższych w Japonii.

Obszar Kita Harima w Hyogo, gdzie browar jest zlokalizowany, jest znany z produkcji ryżu do sake najwyżej klasy w Japonii. W szczególności ryżu YAMADA-NISHIKI, a HONDA-SHOTEN używa tylko ryżu klasy SPECIAL A CLASS. Browar dumnie warzy swoje sake tradycyjnymi metodami. Ich alkohol ma bogaty zapach, smak,
intensywne UMAMI oraz wytrawną i silną postać. Otrzymuje liczne nagrody w konkursach w Japonii i po za nią.

Obecnie jest to również jedna z nielicznych japońskich marek sake z certyfikatem wegańskim.

 

 

TATSURIKI “JUNMAI GINJO”

browar: Tatsuriki

JUNMAI GINJO posiada wyczuwalny aromat dojrzałych gruszek, bananów i owoców tropikalnych. A to wszystka z...

Szczegóły

TATSURIKI “KIMOTO”

browar: Tatsuriki

Ta wersja Tatsuriki jest wytwarzana tradycyjną techniką zwaną „kimoto”. Ma bogaty aromat w którym można w...

Szczegóły

TATSURIKI “KO-SHU 1999”

browar: Tatsuriki

COMING SOON.

Szczegóły

TATSURIKI “J-SALIQ”

browar: Tatsuriki

COMING SOON.

Szczegóły

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny