pl en

風の森 KAZE NO MORI

browar sake YUCHO (GOSE, NARA, JAPAN)

 

KAZE NO MORI jest popularnym i znanym sake premium, które wyjątkowo trudno zdobyć nawet w Japonii. Yoshi Yamamoto, prezes browaru Yucho Shuzo, jest jednym z najmłodszych browarników w Japonii, który nie boi się stosowania nowych i nikomu nie znanych rozwiązań, a produkty wychodzące z jego browaru są najwyższej jakości, przez co wielu dostrzegło jego niezwykły talent.

Niemal wszystkie sake, które produkują, należą do rodzaju NAMA-SAKE (niepasteryzowane sake). Nieliczne z produkowanych przez nich pasteryzowanych sake są głównie przeznaczone na eksport. Proces produkcji jest nowoczesny, choć stworzony z poszanowaniem dla tradycji. Preferują niskie temperatury fermentacji przez długi okres czasu i nie filtrują swoich sake, dzięki czemu w smaku są świeże, bardzo delikatne oraz mają charakterystyczny posmak umami.
 

 

KAZE NO MORI “Alpha type 3”

browar: Kaze no mori

„Kaze no Mori” to znana marka sake klasy super premium, która jest niezwykle trudna do zdobycia.

...
Szczegóły

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny