pl en

FUKU-NISHIKI “BANSHU KOSHIKI”

FUKU-NISHIKI to wytwarzane w okręgu HARIMA, uznanym przez WTO za region gdzie produkowane są sake najwyższej jakości, sake klasy premium.

FUKUNISHIKI BANSHU-KOSHIKI to wykonane tradycyjnymi metodami (KIMOTO), które wymagają wiele pracy i są niezwykle czasochłonne. Posiada łagodny aromat i lekko gorzki smak.

Zaleca się picie tego sake w temperaturze 40~50 stopni. Po podgrzaniu smak staje się bogatszy. Sake to może towarzyszyć szerokiej gamie potraw.  Szczególnie dobrze się komponuje z ciepłymi daniami, takimi jak mięso pieczone na wolnym ogniu lub gulasze.

 

Rodzaj (stopień polerowania ryżu) Junmai (75%)
Gatunek ryżu Yume-Nishiki (Hyogo)
SMV / Rodzaj +3 / Wytrawne
Alkochol 16%
Objętość 720 ml / 1800 ml

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny