pl en

FUKU-NISHIKI “HARIMAJI”

FUKU-NISHIKI to wytwarzane w okręgu HARIMA, uznanym przez WTO za region gdzie produkowane są sake najwyższej jakości, sake klasy premium.
Wykonywane jest z lokalnie uprawianego, wysokiej jakości ryżu sake (YUME-NISHIKI) i wody źródlanej przez pełnych pasji browarników.

Sam browar w którym powstaje to sake jest niewielki, tym samy i produkcja nie jest imponująca, przez co też większość trunków sprzedawana jest jedynie lokalnie i jest naprawdę ciężka do zdobycia.

FUKUNISHIKI HARIMAJI to półwytrawne sake o delikatnym aromacie, jedwabistej fakturze i delikatnym słodkawym posmaku pochodzącym od ryżu.
HARIMAJI można pić zarówno schłodzone jak i podgrzane do temperatury 40~50 stopni. Świetnie się komponuje z ekskluzywnymi potrawami kuchni japońskiej.

 

Rodzaj (stopień polerowania ryżu) Junmai Ginjo (60%)
Gatunek ryżu Yume-Nishiki
SMV / Rodzaj +1 / Półwytrawne
Alkochol 16%
Objętość 720 ml

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny