
FUKU-NISHIKI “HARIMAJI”
FUKU-NISHIKI to wytwarzane w okręgu HARIMA, uznanym przez WTO za region gdzie produkowane są sake najwyższej jakości, sake klasy premium.
Wykonywane jest z lokalnie uprawianego, wysokiej jakości ryżu sake (YUME-NISHIKI) i wody źródlanej przez pełnych pasji browarników.
Sam browar w którym powstaje to sake jest niewielki, tym samy i produkcja nie jest imponująca, przez co też większość trunków sprzedawana jest jedynie lokalnie i jest naprawdę ciężka do zdobycia.
FUKUNISHIKI HARIMAJI to półwytrawne sake o delikatnym aromacie, jedwabistej fakturze i delikatnym słodkawym posmaku pochodzącym od ryżu.
HARIMAJI można pić zarówno schłodzone jak i podgrzane do temperatury 40~50 stopni. Świetnie się komponuje z ekskluzywnymi potrawami kuchni japońskiej.
Rodzaj (stopień polerowania ryżu) | Junmai Ginjo (60%) |
Gatunek ryżu | Yume-Nishiki |
SMV / Rodzaj | +1 / Półwytrawne |
Alkochol | 16% |
Objętość | 720 ml |