pl en

真澄 MASUMI

sake browar MIYASAKA JOZO (SUWA, NAGANO, JAPONIA)

 

„Masumi”, jest to marka reprezentująca prefekturę Nagano, ma orzeźwiający smak, który wzmacnia smak potraw.

Drożdze nr 7, które są powszechnie używane do warzenia sake, były pierwotnie drożdżami pochodzącymi z tej browarnii, przez co nazywane są „drożdżami masumi”.
A to co wyróżnia ten browar to właśnie środowisko, w którym rosną doskonałe drożdże.

Charakterystyczny produkt browarni„Masumi Junmai Ginjo Dry Raw One” jest miękkim wytrawnym produktem opatrzonym czarną etykietą. Otrzymał on srebrny medal, czyli drugie miejsce na świecie na „International Wine Challenge 2015”.

 

MASUMI “KURO"

browar: Masumi

COMING SOON

Szczegóły

MASUMI “AKA"

browar: Masumi

COMING SOON

Szczegóły

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny