pl en

KOTSUZUMI “HANA”

Kotuzumi to marka krafotwego sake klasy PREIUM posiadająca bogatą historię. Projekty wszystkich butelek są nadzorowane przez jednego z wiodących japońskich artystów Pana Hirosuke Watanuki.

Jedną z cech tej marki jest koncept sake delikatnie wzmacniającego walory smakowe potraw,  Mimo, że jego smak jest delikatny i wytrawny, to delikatne wyostrza smak spożywanych potraw.

Kotsuzumi „HANA” jest robiona ze starannie wybranego ryżu i najwyższej jakości wody źródlanej, przez co jest wysokiej klasy nihonshu (sake) nazywanym junmai shu. Posiada delikatny aromat, lekko wytrawny i bogaty smak, pasujący do każdego dania. To sake można oczywiście pić schłodzone i nie ujmuje mu to smaku i aromatu, jednak najlepiej rozkoszować się nią gdy osiąga temperaturę 40~50 stopni.

Rodzaj (stopień polerowania ryżu) Junmai (70%)
Gatunek ryżu Brended Sake Rice (Hyogo)
SMV / Rodzaj +4 / Wytrawne
Alkochol 15%
Objętość 1800 ml

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny