
KOTSUZUMI “HANA”
Kotuzumi to marka krafotwego sake klasy PREIUM posiadająca bogatą historię. Projekty wszystkich butelek są nadzorowane przez jednego z wiodących japońskich artystów Pana Hirosuke Watanuki.
Jedną z cech tej marki jest koncept sake delikatnie wzmacniającego walory smakowe potraw, Mimo, że jego smak jest delikatny i wytrawny, to delikatne wyostrza smak spożywanych potraw.
Kotsuzumi „HANA” jest robiona ze starannie wybranego ryżu i najwyższej jakości wody źródlanej, przez co jest wysokiej klasy nihonshu (sake) nazywanym junmai shu. Posiada delikatny aromat, lekko wytrawny i bogaty smak, pasujący do każdego dania. To sake można oczywiście pić schłodzone i nie ujmuje mu to smaku i aromatu, jednak najlepiej rozkoszować się nią gdy osiąga temperaturę 40~50 stopni.
Rodzaj (stopień polerowania ryżu) | Junmai (70%) |
Gatunek ryżu | Brended Sake Rice (Hyogo) |
SMV / Rodzaj | +4 / Wytrawne |
Alkochol | 15% |
Objętość | 1800 ml |