pl en

KOTSUZUMI “TOKA”

Kotsuzumi to marka kraftwego sake klasy PREIUM posiadająca bogatą historię. Mimo, że smak tego sake jest delikatny i wytrawny, to cechą tej marki jest delikatne wyostrzenie smaku spożywanych potraw.

Kotsuzumi „TOKA” jest robiona ze starannie wybranego ryżu i najwyższej jakości wody źródlanej, przez co jest wysokiej klasy nihonshu nazywanym junmai daiginjo.
To sake posiada delikatny aromat, gładką fakturę i lekko owocowy pół-wytrawny smak. Pasuje do różnych potrwa, co więcej nieco poprawia smak spożywanych dań.

 

Rodzaj (stopień polerowania ryżu) Junmai Daiginjo (50%)
Gatunek ryżu Kita-Nishiki
SMV / Rodzaj 0 / Półwytrawne
Alkochol 16%
Objętość 720 ml

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny