pl en

大和蒸留所 Destylarnia YAMATO

DESTYLARNIA GIN (GOSE, NARA, JAPAN)

 

Jest to GIN premium wyprodukowany przez producenta słynnej japońskiej marki sake „Kaze no Mori”, ijak wszystkie jej produkty jest bardzo trudny do zdobycia.
Pan Yamamoto, o którym mówi się, że jest młodym genialnym twórcą japońskiej sake, utrzymuje swój najwyższy poziom, również gdy produkuje gin. Zaszokował wręcz świat twórców ginu, doskonałością produktu, a zdobycie KIKKA GIN w Japonii stało się trudne.

Nazwa „Yamato” to stara nazwa prefektury Nara. Historia alkoholu w Japonii zaczęła się właśnie od tego obszaru Yamato.

W tym Ginie, spirytus ryżowy (shochu) jest używany jako podstawowy alkohol, a jagody jałowca są używane jako podstawowy składnik roślinny. Doceniając tradycję obszaru Nara (Yamato) dodatkami zastosowanymi w Ginie są lokalne Yamato Tachibana i Yamato Toki.

[Yamato Tachibana] Unikalny w Japonii owoc cytrusowy, który istnieje od 2000 lat, uważany jest za najstarszą roślinę cytrusową w Japonii i został uznany za gatunek zagrożony wyginięciem i jest pod ochroną.

[Yamato Toki] Roślina o której zapisy o właściwościach medycznych możemy odnaleźć w najstarszych pismach Japońskich jak np. Kroniki Japońskiej- "Nihonshoki" Jest to roślina z rodziny pietruszkowatych, która charakteryzuje się specyficznym słodkim zapachem.

Ciesz się harmonią cytrusowego zapachu Yamato Tachibana i wyjątkowym słodkim i łagodnym smakiem Yamato Toki w KIKKA GIN.

 

 

KIKKA GIN

destylarnia: Yamato

COMING SOON.

Szczegóły

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny