pl en

長濱蒸留所 Destylarnia NAGAHAMA

 

Jest to prawdopodobnie najmniejsza destylarnia whiskey w Japonii zlokalizowana w prefekturze Shiga.

Obecnie przyciąga uwagę jako nowy japoński producent whiskey rzemieślniczej, który już zdążył zyskać bardzo wysokie oceny jakości i smaku produktów. Destylarnia ta posiada destylator o unikalnym kształcie, a jej produkty dojrzewają głównie w beczkach japońskich „Mizunara” i „Yamazakura”.

Seria AMAHAGAN to światowa mieszanka słodowych whiskey stworzona przez mistrza Pana TAKASHI KIYOI. Ta seria powstaje w wyniku dojrzewania zagranicznej whiskey słodowej starannie wyselekcjonowanej przez destylarnię Nagahama oraz whiskey słodowej premium destylowanej na miejscu w różnych beczkach.

Seria NAGAHAMA WHISKEY powstaje w wyniku własnej destylacji starannie wyselekcjonowanego japońskiego słodu jęczmiennego zgodnie z koncepcją „jedna destylacja, jeden rodzaj beczki”.
Wielkość produkcji jest dość niewielka i niezwykle trudna do uzyskania nawet w Japonii, przez co nazywana jest białym krukiem wśród whiskey.

AMAHAGAN Edition No.1

destylarnia: Nagahama

COMING SOON.

Szczegóły

AMAHAGAN Edition No.2

destylarnia: Nagahama

RED WINE WOOD FINISH. COMING SOON.

Szczegóły

AMAHAGAN Edition No.3

destylarnia: Nagahama

MIZUNARA WOOD FINISH. COMING SOON.

Szczegóły

AMAHAGAN Edition YAMAZAKURA

destylarnia: Nagahama

YAMAZAKURA WOOD FINISH. COMING SOON.

Szczegóły

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny