pl en

繊月酒造 SENGETSU SHUZO

DESTYLARNIA SHOCHU (HITOYOSHI, KUMAMOTO, JAPAN)

 

Ta destylarnia znajduje się w Hitoyoshi (prefektura Kumamoto), w miejscu znanym z produkcji najlepszego ryżu do shochu w Japonii oraz najczystszych rzek w kraju. Do produkcji shochu w tej destylarni używa się tutaj właśnie tego specjalnego ryżu, a także wód z pobliskiej rzeki Kawabe, przy użyciu technologii przekazywanej z pokolenia na pokolenie.. Z tych materiałów najwyższej klasy powstaje marka shochu „Kawabe”, która reprezentuje tę destylarnię.

 

Kawabe

destylarnia: Sengetsu Shuzo

„KAWABE” to najlepsze shochu ryżowe z wieloma nagrodami w konkursach japońskich oraz zagranicznych.

Szczegóły

Mugon

destylarnia: Sengetsu Shuzo

„MUGON” to SHOCHU klasy superpremium, które leżakuje ponad 10 lat w beczkach z amerykańskiego dębu.

Szczegóły

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny