pl en

柳田酒造 YANAGITA SHUZO

DESTYLARNIA SHOCHU (MIYAKONOJO, MIYAZAKI, JAPAN)

 

Choć destylarnia mieści się w prefekturze Miyazaki słynącej z shochu ze słodkich ziemniaków, to zajmuje się produkcją shochu jęczmiennego.

Obecnie produkcję prowadzi Pan MASHI YANAGITA, który urodził się jako syn tamtejszego producenta, dopóki nie odziedziczył destylarni, nie miał jednak żadnego doświadczenia Samodzielnie rozpoczął naukę, a stworzone przez niego reprezentacyjne shochu „AOKAGE” ma silne znamiona indywidualności. Mimo tego szybko zyskało na popularności i wysoka reputację pośród wielbicieli shochu. Jego twórca jest nazywany celebrytą w świecie shochu. Kontynuuje on wciąż swoje dzieło, podejmując się kolejnych wyzwań i próbując nowych rzeczy.

Koma

destylarnia: Yanagita Shuzo

„Koma” to orzeźwiające, aromatyzowane shochu jęczmienne z destylarni shochu „Yanagita Sake Brewery”, która w ostatnich...

Szczegóły

Aokage

destylarnia: Yanagita Shuzo

W ofercie destylarni YANAGITA SHUZO począwszy od shochu jęczmiennego, jest wiele produktów, ale tym który zrobił świat...

Szczegóły

THE YANAGITA–MIZUNARA

destylarnia: Yanagita Shuzo

Jęczmienne shochu typu whisky, które dojrzewało w beczkach z japońskiego dębu premium „MIZUNARA”.

Szczegóły

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny