Aokage
destylarnia: Yanagita Shuzo
W ofercie destylarni YANAGITA SHUZO począwszy od shochu jęczmiennego, jest wiele produktów, ale tym który zrobił światową karierę jest AOKAGE.
W ofercie destylarni YANAGITA SHUZO począwszy od shochu jęczmiennego, jest wiele produktów, ale tym który zrobił światową karierę jest AOKAGE.
Ma tak mocny charakter, że inne trunki nie mogą się z nim równać. Jest tez zdobywca wielu wyróżnień i nagród od fanów. Zalecany sposób spożywania: z kawałkami lodu. Po dodaniu niewielkiej ilości wody, shochu pozostaje smaczne a smak staje się nieco łagodniejszy.
Proponowany drink:
dodaj zieloną herbatę i miód rozpuszczony w gorącej wodzie do „AOKAGE”, następnie dodaj lód, spożywać po schłodzeniu.
Kategoria
|
Shochu jęczmienne |
Destylacja |
POT, ATMOSFERYCZNA |
Alkochol |
25% |
Objętość |
720 ml |