Koma
destylarnia: Yanagita Shuzo
„Koma” to orzeźwiające, aromatyzowane shochu jęczmienne z destylarni shochu „Yanagita Sake Brewery”, która w ostatnich latach przyciąga uwagę w Japonii i za granicą.
„Koma” to orzeźwiające, aromatyzowane shochu jęczmienne z destylarni shochu „Yanagita Sake Brewery”, która w ostatnich latach przyciąga uwagę w Japonii i za granicą. Shochu to stało się wizytówką destylarni.
Jest dobrze wyważone i pasuje do różnych potraw. Jest to najczęstszy rodzaj shochu jęczmiennego, które Japończycy piją na co dzień.
Jest pyszne w postaci czystej lub z lodem, ale zaleca się dodanie plasterków np. cytryny do shochu zmieszanego z wodą/wodą gazowaną.
Japończycy również często mieszają shochu KOMA ze schłodzoną zieloną lub japońską herbatą, dzięki czemu powstaje prawdziwie japoński drink (np. Oolong Hai).
Kategoria
|
Shochu jęczmienne |
Destylacja |
POT, PRÓŻNIOWA |
Alkochol |
25% |
Objętość |
720 ml |