pl en

TATSURIKI “KIMOTO”

Tatsuriki jest marką KRAFTOWEGO SAKE klasy SUPER PREMIUM wytwarzanej z najdroższego w Japonii ryżu Yamada Nishiki. Dodatkowo browar wykorzystuje jedynie jego specjalną odmianę klasy A.

Ta wersja Tatsuriki jest wytwarzana tradycyjną techniką zwaną „kimoto”. Ma bogaty aromat w którym można wyczuć, między innymi, suszone owoce (gruszka, banan) orzechy (migdały). Posiada wytrawny a zarazem bogaty smak. Wśród sake wytwarzanych tradycyjnymi metodami jest to najlepsze wytrawne sake..
Wspaniale smakuje zarówno schłodzone jak i ciepłe.

 

Rodzaj (stopień polerowania ryżu) Tokubetsu Junmai (65%)
Gatunek ryżu Specjalny klasy A
- Yamada-Nishiki
SMV / Rodzaj +2 / Wytrawne
Alkochol 16%
Objętość 720 ml / 1800 ml

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny