
TATSURIKI “KIMOTO”
Tatsuriki jest marką KRAFTOWEGO SAKE klasy SUPER PREMIUM wytwarzanej z najdroższego w Japonii ryżu Yamada Nishiki. Dodatkowo browar wykorzystuje jedynie jego specjalną odmianę klasy A.
Ta wersja Tatsuriki jest wytwarzana tradycyjną techniką zwaną „kimoto”. Ma bogaty aromat w którym można wyczuć, między innymi, suszone owoce (gruszka, banan) orzechy (migdały). Posiada wytrawny a zarazem bogaty smak. Wśród sake wytwarzanych tradycyjnymi metodami jest to najlepsze wytrawne sake..
Wspaniale smakuje zarówno schłodzone jak i ciepłe.
Rodzaj (stopień polerowania ryżu) | Tokubetsu Junmai (65%) |
Gatunek ryżu | Specjalny klasy A - Yamada-Nishiki |
SMV / Rodzaj | +2 / Wytrawne |
Alkochol | 16% |
Objętość | 720 ml / 1800 ml |