pl en

TATSURIKI “JUNMAI GINJO”

Tatsuriki jest marką KRAFTOWEGO SAKE klasy SUPER PREMIUM wytwarzanej z najdroższego w Japonii ryżu Yamada Nishiki. Dodatkowo browar wykorzystuje jedynie jego specjalną odmianę klasy A.

TATSURIKI – JUNMAI GINJO posiada wyczuwalny aromat dojrzałych gruszek, bananów i owoców tropikalnych. A to wszystka zawdzięcza właśnie specjalnej odmianie ryży Yamada Nishiki.

Pasuje do:
Kuchnia japońska: Sashimi, sushi, tempury, idealnie pasuje zarówno do zimnych jak i ciepłych przekąsek.
Kuchnia polska: Tatara Wołowego, pierogów, kaczki z jabłkami.

 

Rodzaj (stopień polerowania ryżu) Junmai Ginjo (60%)
Gatunek ryżu Specjalny klasy A
- Yamada-Nishiki (Hyogo)
SMV / Rodzaj +1.5 / Półwytrawne
Alkochol 16%
Objętość 720 ml

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny