
TATSURIKI “JUNMAI GINJO”
Tatsuriki jest marką KRAFTOWEGO SAKE klasy SUPER PREMIUM wytwarzanej z najdroższego w Japonii ryżu Yamada Nishiki. Dodatkowo browar wykorzystuje jedynie jego specjalną odmianę klasy A.
TATSURIKI – JUNMAI GINJO posiada wyczuwalny aromat dojrzałych gruszek, bananów i owoców tropikalnych. A to wszystka zawdzięcza właśnie specjalnej odmianie ryży Yamada Nishiki.
Pasuje do:
Kuchnia japońska: Sashimi, sushi, tempury, idealnie pasuje zarówno do zimnych jak i ciepłych przekąsek.
Kuchnia polska: Tatara Wołowego, pierogów, kaczki z jabłkami.
Rodzaj (stopień polerowania ryżu) | Junmai Ginjo (60%) |
Gatunek ryżu | Specjalny klasy A - Yamada-Nishiki (Hyogo) |
SMV / Rodzaj | +1.5 / Półwytrawne |
Alkochol | 16% |
Objętość | 720 ml |