pl en

GOZENSHU “NIGORI”

„Gozenshu” to sake klasy PREMIUM CRAFT, cieszące się przez ostatnie lata ogromnym zainteresowaniem. “Bodaimoto” to wyjątkowe sake, które produkuje się wedle tradycyjnej, liczącej sobie już ponad 800 lat metody.

GOZENSHU NIGORI jest robione z najwyższej klasy ryżu do sake zwanego Omachi. Jest to tzw. semi nigori sake. Nigori to mniej filtrowane sake o mętnym, białym kolorze. Ma lekko słodki, bogaty i kremowy smak.

 

Rodzaj (stopień polerowania ryżu) Junmai (65%)
Gatunek ryżu Omachi
SMV / Rodzaj -5 / Półsłodkie
Alkochol 17%
Objętość 720 ml / 1800 ml

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Więcej informacji na temat polityki dostępne w zakładce Polityka Bezpieczeństwa.

Akceptuję pliki cookies z tej witryny